Фермата Де Палма с течение на времето се разраства до около 65 хектара маслинови и бадемови горички, които се открояват на фона на пейзажа на север от Бари. 2015 г. бележи повратна точка, когато най-накрая се взима решение да се почете паметта на Марио, който полага първия камък на фермата Де Палма, завършвайки неговия проект и представяйки продукт с високо качество директно на националния и международен пазар.

Маслините се берат между октомври и ноември и се пресоват непосредствено след беритбата. Използваната система позволява обработка при контролирана температура между 19 ° / 20 °. Регулирането на кислорода на входа на малаксърите характеризира обработката на зехтина и е много важен фактор за образуването на липоксигеназа и следователно на ароматите.

Обработката на „тестомесачката“ не надвишава 8/10 минути, за да позволи на продукта да изрази максимално своята уникалност и своите характеристики.

Фирма Де Палма притежава всички основни сертификати, които свидетелстват за нейния ангажимент за представяне на органични продукти на пазара, които отговарят на всички критерии, от отглеждането на маслини и бадеми, събирането, обработката на суровини и опаковането, валидни за получаване на официални сертификати.

Маслините, екстра върджин зехтинът, както и бадемите Filippo Cea получават през 2015 г. сертификат BioAgriCert, който сертифицира продуктите от фермата De Palma като биологични.

BIO CORATINA EXTRA VIRGIN

Сортове маслини: Coratina
Реколта: Октомври – Ноември; Механична, с пресоване в рамките на 24 часа
Сертификати: Bioagricert – IT BIO 007D19R
Извличане: Студено пресован
Регион: Торитто – Пало дел Колле, Пулия
Цвят: златисто жълт с леки зелени тонове
Аромат: нюанси на артишок и див бодил, цикория и маруля. Горчиви и пикантни маркирани, но балансирани нотки.
Вкус: голям зеленчуков заряд.
Подходящ с брускета с домати, салати от артишок, печено радикио, супи от бобови растения, първи ястия с наденица, червени меса и печен дивеч, отлежали твърди сирена.

FUSION EXTRA VIRGIN

Сортове маслини: Ogliarola, Leccino и Frantoio
Реколта: Октомври – Ноември; Механична, с пресоване в рамките на 24 часа.
Сертификати: Bioagricert – IT BIO 007D19R
Извличане: Студено пресован
Регион: Торитто – Пало дел Колле, Пулия
Цвят: златисто жълт с леки зелени тонове
Аромат: лек плодов.
Вкус: сладък вкус и приятна пикантна финална искра.
Подходящ със салати, домати, риба, бяло месо и козе сирене.