Според преданието, Гонди, произлизащи от Котери от Филипи, които Данте в своята Божествена комедия поставя в шестнадесета песен на Рая, се считат за едни от най-старите жители на Флоренция.

Гонди, участват активно в обществения живот на Флоренция от 1197 г. Те са били търговци, банкери и фермери. Освен в Италия, Гонди изиграват важна роля и във Франция, където със създаванато на клонове на своята банка и благодарение на родството и приятелството със семейство Медичи, помагат на Катрин и Валуа в двора на Париж, където в продължение на два века заемат висши държавни постове, военни и църковни.

Имението Боси се намира на 18 км североизточно от Флоренция, сред гористите хълмове в сърцето на „Кианти Руфина“, където се произвеждат вина още от Ренесанса. Разположен на надморска височина между 200 и 400 метра надморска височина, в него има 315 хектара, които са засадени с лозя, маслинови дървете, гори и зърнени култури.

„Кианти Руфина“, е област, която винаги се е отличавала енологично, и всъщност етруските в тази област са започнали да засаждат първите лозя.

Настоящите собственици са Маркиз Бернардо Гонди, който управлява имението, заедно със сестра си Донатела. Тяхната философия е посветена на продължаване на семейната традиция за производство на висококачествени продукти, като се съобразяват с околната среда следвайки „старите начини“ на производство, които те комбинират с изследвания върху нови технологии, които помагат на работата и постоянно подобряване на качеството.

Sassobianco D.O.C.

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 12,5
Сорт: Совиньон блан и Шардоне
Регион: Коли дел Етруриа Чентрале, Тоскана
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов и цветен
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: предястия и с морска храна, първи ястия със зеленчуци

Violana

Тип вино: розе сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 12,5
Сорт: Санджовезе и други червени вина
Регион: Коли делла Тоскана чентрале, Тоскана
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов с нотки на малина, хрупкава череша и горски ягоди.
Температура на сервиране: 10 – 12°C
Подходящо със скариди в розов сос, първи ястия с мазни сосове и домати.

San Giuliano D.O.C.G.

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13,5
Сорт: 80% Санджовезе, 10% Колорино, 10% Мерло
Регион: Кианти Руфина, Тоскана
Отлежаване: 12 месеца в дъбови бъчви и 3 месеца в бутилка
Аромат: сладки червени плодове като ягода, хрупкава череша и виолетово с нюанси на ванилия и черен пипер.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко и птиче месо

Pian dei Sorbi Riserva D.O.C.G

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2016
Алк. %: 13.5
Сорт: 80% Санджовезе, 20% Колорино
Регион: Кианти Руфина, Тоскана
Отлежаване: 24 месеца в дъбови бъчви и 6 месеца в бутилка
Аромат: плодов аромат на зрели плодове, малина и череша, пикантно сладко, ванилия, канела, с нюанси на тютюн и черен пипер.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко и птиче месо

Villa Bossi Riserva D.O.C.G

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2016
Алк. %: 13,5
Сорт: 80% Санджовезе, 10% Колорино, 10% Каберне Совиньон
Регион: Кианти Руфина, Тоскана
Отлежаване: 12 месеца в дъбови бъчви, 12 месеца в барици и минимум 2 години в бутилка
Аромат: плод от черна череша, къпина, последвана от пикантно, сладко и интегрирано с ванилия, балсамови и препечени нюанси.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко и птиче месо

Mazzaferrata

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2015
Алк. %: 14
Сорт: Каберне Совиньон
Регион: Коли делла Тоскана чентрале, Тоскана
Отлежаване: 12 месеца в дъбови бъчви, 12 месеца в барици и 2 години в бутилка
Аромат: черни плодове и слива, последвани от балсамови и печени нотки. Подправката е сладка с нотки на женско биле и черен пипер, завършва с нотки на горчив шоколад и сладък тютюн.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко, птиче и агнешко месо, салами

Ser Amerigo

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2015
Алк. %: 13
Сорт: 40% Санджовезе, 40% Мерло, 20% Колорино
Регион: Коли делла Тоскана чентрале, Тоскана
Отлежаване: 12 месеца в дъбови бъчви, 12 месеца в барици и 3-4 години в бутилка
Аромат: сладко от малки червени плодове като дива ягода, но и пикантни нотки на канела и женско биле.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко, птиче и агнешко месо, салами

Fiammae limited edition

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2015
Алк. %: 14,5
Сорт: Санджовезе (половината от гроздето е сушено 1 месец)
Регион: Коли делла Тоскана чентрале, Тоскана
Отлежаване: интегрална ферментация в барик, 18 месеца в нови барици, 1 година в бутилка (производство 500 бутилки)
Аромат: Череша, ягода, малина и завършек с пикантни и препечени нотки.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко, птиче и агнешко месо, салами

Cardinal de Retz D.O.C.

Тип вино: сладко десертно вино
Реколта: 2007
Алк. %: 15,5
Сорт: Треббиано (гроздето е сушено 3 месеца)
Регион: Вин Санто от Кианти Руфина, Тоскана
Отлежаване: 10 години в бъчви с вместимост 50-200 литра покрити, 1 година в бутилка.
Аромат: меки нотки на сушена смокиня и кайсия, бадем, карамел, портокалова кора, фурма, кестен
Температура на сервиране: 18 – 20°C
Подходящо с кантучи (вид курабия)