„Виното е като песен, трябва да разказва история. И затова моите вина също са кръстени на най-големите ми хитове. ”

С тези думи Стинг успява да влезе в сърцата на почитателите на своята музика и своите вина. Ил Паладжо, както се нарича това място, изпълнено с чар и магия, е територия, която се простира между хълмове с лозя, маслинови дръвчета, житни полета, горички и две езера. Мястото се превърща в избраната територия за биологично и биодинамично производство на вината от Стинг и Труди.

Първи ясни доказателства за съществуването на имота могат да бъдат проследени през втората половина на 18 век. През това време вилата принадлежи на Мартели, от семейния клон на Роберто. По-точно е принадлежал на Бернардо от Франческо Мартели, който е роден през 1673 г. и умира през 1752 г.

Преди да продаде имението на графиня Карлота Барболани да Монтауто, вдовица на херцога на Сан Клементе, през 1819 г., семейство Мартели поръчва няколко „кабреи“, рисунки, които възпроизвеждат вилата и пристройките ѝ. През двата века на владение на Веллути Дзати ди Сан Клементе, те преустройват вилата не само за да отговаря на личния вкус на различните членове на семейството, но и като необходима стъпка към по-добра функционалност: изграждането на житница, маслена мелница и създаване на земя, подходяща за производство на вино.

Когато през 1999 г. Стинг и Труди влизат във фермата за първи път, я намират във видимо състояние на разруха. Те веднага се заемат с реновирането на сградите и успяват да възстановят имението до блясъка от славните му времена.

Baci sulla bocca

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 13
Сорт: Верментино
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари; произведени 4044 бутилки
Аромат: праскова, цветя и жасмин
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: паста, зеленчуци, предястия и разядки, постна риба, салами

New day

Тип вино: розе сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Санджовезе
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов букет и ароматни подправки, с дълги и хармонични вкусове на праскова и череша, които се съчетават перфектно с танините.
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: предястия, риба и суши.

Casino delle vie

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2018
Алк. %: 13,5
Сорт: 90% Санджовезе, 5% Каберне Совиньон, 5% Мерло
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: 12 месеца в дъбови бъчви със среден размер и 6 месеца в бутилка
Аромат: Боровинка, касис, дъб, шоколад, тютюн.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, агнешко, телешко и птиче месо, салами

When we dance D.O.C.G

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13.5
Сорт: 80% Санджовезе, 10% Колорино, 10% Канайоло
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: ферментация и отлежаване 6 месеца в иноксови резервоари и 3 месеца в бутилка
Аромат: Фини аромати, нотки на плодове като череша и касис.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко и птиче месо

Sister Moon

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2015
Алк. %: 13,5
Сорт: 50% Санджовезе, 25% Каберне Совиньон, 25% Мерло
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: 15-18 месеца в дъбови бъчви и 6 месеца в бутилка
Аромат: пикантни нотки на черен пипер и къпини.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, агнешко, телешко и птиче месо, салами

Message in a Bottle

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Верментино
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: цитрусови нотки с лек аромат на ананас, пъпеш и праскова.
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: паста, зеленчуци, предястия и разядки, постна риба, салами

Message in a Bottle

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13,2
Сорт: Санджовезе
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари и 5 месеца в бутилка
Аромат: плодов с нотки на череша, малина, ягода и къпина, дъб и сладък тютюн.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко, птиче и агнешко месо, салами

Dieci

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2016
Алк. %: 14
Сорт: Санджовезе
Регион: Кианти Коли Фиорентини, Тоскана
Отлежаване: ферментация в дъбови бъчви със среден размер, отлежаване 15 месеца в дъбови бъчви, 4 месеца в бутилка.
Аромат: нотки на пипер и приятно плодово пикантно покритие с опушени нотки.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: говеждо, телешко, птиче и агнешко месо, салами