„Ако трябваше да назова нашите ключови думи, щях да кажа земята, корените, грижите и уважението, страстта, ръцете и сърцата, работата, грижата за околната среда, предизвикателствата, откритията, смелостта и свободата. Нашите продукти се произвеждат чрез етичен подход в най-широкия смисъл, чиято основа е връщането на нещо на природата като съществена предпоставка за бъдещето, както нашето, така и това на нашите деца. „
Стефано Касадей

Етичен подход към земеделието и по-общо към живота, който Ана и Стефано Касадей определят като “Биоинтегрален”.

Биоинтегралното земеделие следва нова етична концепция, която изисква връщането на земеделието към природата.

Да бъдеш “Биоинтегриран” е да знаеш, че хармонията носи благосъстояние в широк смисъл: ако защитаваш природата, не само защитаваш средата, в която работиш, но и уважаваш хората, които работят с теб.

Да бъдеш ”Биоинтегрален” означава да възстановяваш земеделските практики, свързани с традицията и с нашето минало, които ограничават интервенциите върху растението, запазват го с течение на времето, което позволява по-дълбоко вкореняване в почвата.

В сърцето на Кианти, Castello del Trebbio е имение със славно минало (тук е изтъкана известната конспирация de’ Pazzi), което доминира в имение от 350 хектара с двойно предназначение; биологично производство на вино и екстра върджин зехтин и агротуризъм. Магическо място, което е преживяло великата флорентинска история, и за което семейство Касадей се грижи, възстановя и разширява от седемдесетте, без пауза. Освен отлични вина (сред които санджовезе, отлежало в амфора), се произвеждат зехтин EVO, чист шафран и спелта.

Стефано и Анна Касадей са основателите на Фамилия Касадей, група винарни, които са плод на дългогодишен труд.

Днес те успяват да изградят реалност, която от Кианти разширява производството си от Тоскана до Суверето, с имението Касадей и стига до Сардиния с имението Олианас. Наред с първоначалния си бизнес винопроизводство, включват туризъм, качествен ресторант, кетъринг, линия за храна и линия за козметика.

Изключително внимание трябва да се обърне на поредицата Le Anfore на Елена Касадей: санджовезе, сира, канонау, требиано, москато, семидано, малваско (малвазия + наско) са лозята, избрани от различните компании от групата, които при превръщането им във вино не виждат други съдове освен амфората.

Линия Castello del Trebbio
Lastricato D.O.C.G.

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2015
Алк. %: 14
Сорт: Санджовезе
Регион: Кианти Руфина Ризерва, Тоскана
Отлежаване: винификация наполовина в иноксови резервоари и наполовина в теракотени амфори, отлежаване над 30 месеца в дъбови бъчви и най-малко 12 месеца в бутилка
Аромат: букет от сухи червени цветя, череши, ароматни билки, балсамови нотки, какао.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със задушено червено месо, тестени изделия със сос от месо, печено месо на скара, ризото с гъби, дивеч

Линия Castello del Trebbio
Chianti Superiore D.O.C.G.

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2018
Алк. %: 13,5
Сорт: 85% Санджовезе, 10 % Канайоло, 5%Чиледжоло
Регион: Кианти Руфина, Тоскана
Отлежаване: 6 месеца в бъчви от славонски дъб, още 6 месеца в неръждаема стомана
Аромат: силен ароматен профил на червени плодове, череши, теменужки и сладки подправки.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със задушено червено месо, паста със сос от месо, салами, печено и на скара месо, ризото с гъби.

Линия Castello del Trebbio
Vin Santo del Chianti D.O.C.

Тип вино: десертно сладко
Реколта: 2016
Алк. %: 16
Сорт: 60% Требиано, 30% Малвазия, 10% Коломбана
Регион: Кианти Руфина, Тоскана
Винификация: около 5 месеца изсъхване, след като достигнат правилната концентрация на захар се пресова и мъстта се поставя за ферментация и отлежаване директно в бурета. Стареене: 5 години.
Аромат: от фурма до шафран и ечемичен бонбон. На вкус свеж и деликатно сладък, напомнящ карамел, кафе и лешник.
Температура на сервиране: 14 – 16°C
Подходящо с: кантучи (вид курабия) и сладки, отлежали сирена

Линия Tenuta Casadei
Sogno Mediterraneo

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2018
Алк. %: 14
Сорт: 80% Сира, 10% Мурвед, 10% Гренаж
Регион: Суверето, южно от Вал ди Корниа, Тоскана
Отлежаване: във френски дъбови бъчви 40% нови в продължение на 12-14 месеца, след това още 6 месеца в бутилка.
Аромат: интензивен плод от червени горски плодове и касис, подчертан с нотки на тъмен шоколад и тютюн.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: печено месо, отлежало сирене, дивеч

Линия Tenuta Casadei
Наименование: Filare 18

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2017
Алк. %: 14
Сорт: Каберне Фран
Регион: Суверето, южно от Вал ди Корниа, Тоскана
Отлежаване: 15-18 месеца в 225 л френски дъбови бъчви, 80% нови и 20% втора употреба.
Аромат: експлозия на чисти аромати, с перфектно смесени плодове и сладки подправки.
Температура на сервиране: 18°C
Подходящо с: пържоли на скара, печено червено месо, отлежало сирене

Линия Le Anfore di Elena Casadei
Anfora Migiu

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13
Сорт: Семидано
Регион: Isola dei Nuraghi IGT, Сардиния
Отлежаване: 100% винификация и отлежаване в глинени амфори
Аромат: зрели плодове с нотка на жълти праскови.
Температура на сервиране: 10 – 12°C
Подходящо с: бяло месо, зрели сирена, тестени изделия със зеленчуци, ястия с морски дарове, предястия от морски дарове

Линия Le Anfore di Elena Casadei
Anfora Trebbiano

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13,5
Сорт: Требиано
Регион: IGT Тоскана
Отлежаване: 100% винификация и отлежаване в глинени амфори
Аромат: плодово цветен с нотки на жасмин, чай с бергамот и канела с нюанси, захаросани плодове, сладко от дюли и кайсии.
Температура на сервиране: 12 – 14°C
Подходящо с: твърди сирена, риба, тестени ястия с морски дарове

Линия Le Anfore di Elena Casadei
Anfora Moscato

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13,5
Сорт: Мускат
Регион: IGT Тоскана
Отлежаване: 100% винификация и отлежаване в глинени амфори.
Аромат: Цветен, плодов, пикантен с нотки на роза, обогатена с приятни пикантни нотки на карамфил и портокалова кора.
Температура на сервиране: 10 – 12°C
Подходящо със синьо сирене, риба и десерти

Линия Le Anfore di Elena Casadei
Anfora Sangiovese

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2018
Алк. %: 13,5
Сорт: Санджовезе
Регион: IGT Тоскана
Отлежаване: 100% винификация и отлежаване в глинени амфори.
Аромат: Цветен, плодов, пикантен, балсамов с нотки на малини и малки червени плодове, женско биле и сладки подправки.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с азиатски ястия, сушени сирена, предястия, червено месо, тестени изделия с месо, тестени изделия със зеленчуци, десерти

Линия Le Anfore di Elena Casadei
Anfora Cannonau

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 14
Сорт: Канонау
Регион: D.O.C. Сардения
Отлежаване: 100% винификация и отлежаване в глинени амфори.
Аромат: Цветен, плодов, пикантен, растителен с нотки на средиземноморски макис, мирта и женско биле.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със зрели сирена, бяло и червено месо, десерти

Линия Le Anfore di Elena Casadei
Anfora Syrah

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 14
Сорт: Сира
Регион: IGT Тоскана
Отлежаване: 100% винификация и отлежаване в глинени амфори.
Аромат: Цветен, плодов, пикантен с нотки на череша, къпина, горски плодове и черен пипер.
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с азиатски ястия, сушени сирена, червено и бяло месо, паста с месо

Линия Le Anfore di Elena Casadei
Anfora Malvasco

Тип вино: сладко десертно
Реколта: 2017
Алк. %: 13
Сорт: 50% Малвазия, 50% Наско
Регион: Isola dei Nuraghi IGT, Сардиния
Отлежаване: 100% винификация и отлежаване в глинени амфори
Аромат: Плодов, растителен, балсамов с нотки на мед и захаросани плодове.
Температура на сервиране: 12 – 16°C
Подходящо със синьо сирене, зрели сирена, десерти