„Ще напусна родното място. Ще стана певец и когато се върна, ще построя изба, която ще посветя на теб.“

С това обещание към баща си, Дон Кармело, Ал Бано заминава от малкия град Челино Сан Марко, в сърцето на Саленто, оставяйки зад гърба си бедност и ограничения. Обещанието, което дава, бива спазено.

През 1973 г. Ал Бано основава винарната, с първо производство на бели вина, посветени на баща му Дон Кармело.

Днес компанията произвежда различни видове вина, някои от които с награди, пенливо вино, грапа и отличен италиански екстра върджин зехтин.

Ал Бано Каризи лично се грижи за своите престижни имения в Челино Сан Марко, провинция Бриндизи.

Линия Villa Carrisi
Salento Primitivo

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 13,5
Сорт: Примитиво
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: слива, кафе и вишна
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със запечени меса и дивеч

Линия Villa Carrisi
Salento Negroamaro

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 13,5
Сорт: Негроамаро
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: пикантни нотки
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със запечени меса и дивеч

Линия Villa Carrisi
Salice Salentino

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13,5 Сорт:
Негроамаро и черна Малвазия от Бриндизи
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: червени плодове
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: предястия, запечени меса и дивеч

Линия Villa Carrisi
Primitivo di Manduria

ип вино: червено сухо
Реколта: 2015
Алк. %: 14
Сорт: Примитиво
Регион: Мандурия (Таранто), Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: горски плодове, ванилия и какао
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: дивеч, червени меса и сезонни сирена

Линия Villa Carrisi
Salento Susumaniello

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 14,5
Сорт: Сусуманиело
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: зрял плод, червени плодове с изразени нотки на лакрица
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: дивеч, сезонни сирена

Линия Villa Carrisi
Salento Negroamaro Rosato

Тип вино: розе сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Негроамаро
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: флорален (цветя)
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: предястия, морска храна и бели меса

Линия Villa Carrisi
Salento Fiano

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 11,5
Сорт: Фиано
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов с изразени ароматни нотки
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: морска храна

Линия Villa Carrisi
Chardonnay

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Шардоне
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: морска храна

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Platone

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2013
Алк. %: 14
Сорт: 50% Примитиво / 50% Негроамаро
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: в барик
Аромат: мармалад от слива, кафе и шоколад
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със запечени меса и дивеч

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Taras

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2016
Алк. %: 13,5
Сорт: Примитиво
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: в барик
Аромат: слива, вишна и кафе
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със запечени меса и дивеч

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Don Carmelo Rosso

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2016
Алк. %: 13,5
Сорт: 85% Негроамаро / 15% Примитиво
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: в бъчви с голям капацитет
Аромат: пикантни нотки
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: предястия и месо на грил

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Don Carmelo Rosato

Тип вино: розе сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Негроамаро
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов и цветен
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: предястия, морска храна, бяло месо и пица

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Don Carmelo Chardonnay

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Шардоне
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов и цветен
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: морска храна

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Salice Salentino

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2019
Алк. %: 13,5
Сорт: 85% Негроамаро / 15% Малвазия червена
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: в бъчви с голям капацитет
Аромат: нотки червени плодове
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: предястия, запечени меса и дивеч

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Nostalgia

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2015
Алк. %: 13,5
Сорт: Негроамаро
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: в бъчви с голям капацитет
Аромат: пикантни нотки
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо със запечени меса и дивеч

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Il Basiliano

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 13,5
Сорт: Негроамаро
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: малки червени плодове
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: предястия, запечени меса и дивеч

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Mediterraneo

Тип вино: розе сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Негроамаро
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: флорален (цветен)
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: предястия, морска храна, бяло месо и пица

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Felicitá

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: 70% Совиньон / 30% Шардоне
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов и цветен
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: морска храна

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Malvasia

Тип вино: бяло сухо
Реколта: 2020
Алк. %: 12,5
Сорт: Малвазия
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване: ферментация и отлежаване в иноксови резервоари
Аромат: плодов и цветен
Температура на сервиране: 8 – 10°C
Подходящо с: предястия, морска храна и зеленчуци

Линия Tenute Al Bano Carrisi
Mater Landa

Тип вино: червено сухо
Реколта: 2013
Алк. %: 14,5
Сорт: 85% Негроамаро / 15% черна Малвазия
Регион: Челино Сан Марко, Пулия
Отлежаване в барик от френски дъб
Аромат: горски плодове, ванилия и какао
Температура на сервиране: 16 – 18°C
Подходящо с: дивеч, червени меса, сезонни сирена, солени торти