Открийте най-доброто колумбийско кафе

COLOMBIANA – Doña Sandra Selection е първият продукт от селекцията на Доня Сандра, който представяме на българския пазар.

Малко  са страните, по-известни с кафето си от Колумбия. COLOMBIANA пристига от департамент Уила, планински департамент, разположен в югозападната част на страната. В Колумбия нито един регион не произвежда повече кафе от Уила. 

Регион Уила произвежда 18% от кафето в страната. Но стойността на Huila не е само в количеството кафе. Той се крие и в качеството му. През 2013 г. Региона получава статут на наименование за произход на продукта с уникални характеристики, специфични за местоположението.

Кафетата от Уила имат деликатен профил, ярка киселинност, средно тяло, сладки, плодови и флорални нотки, аромат на карамел.

Това кафе се отглежда в зона с климатично разнообразие. Уила е обрамчена от Централната и Източната верига на Андите, като по-голямата част от нея се намира в долината Магдалена. Това осигурява големи колебания в климата: температурите във фермите варират от 17 ° C до 23 ° C. Повечето от тези плантации са между 1200 и 1800 метра надморска височина. Те също се възползват от богатата на азот вулканична почва.

Можете да намерите много сортове в Huila. Това включва Caturra, Typica, Castillo, Bourbon, Colombia, Maragogype, Tabi и дори Geisha.

Доминиран от малки производители, които се фокусират върху качеството, а не върху обема, Huila може да предложи много на любителите на кафето.

Нашият бленд идва от фермата Санта Елена, пазположена в покрайнините на малкия град Лос Каймос. Ерни Ордониес е собственика на това красиво имение, разположено на около 1000 м н.в. Той посвещава живота си на производството на кафе, използвайки специална аеробна техника на ферментация в продължение на около 55 часа, осигурявайки истински балансирана напитка.

Рубен  Серна, бащата на Доня Сандра, е човекът, който се грижи за логистиката във фермата. Той прави и дегустацията, която в последствие оценява. Освен това той следи движениято в класацията, в която се оценява кафето.

Пишете ни от кой вид и какво количество бихте искали и наш представител ще се свърже с Вас, за да уточни детайлите.

КОЛОМБИАНА – Доня Сандра Селекция

Вид: Арабика
Разположение: 900 м надморска височина
Процес: измит
Техника на ферментация: Аеробна
Сорт: Catura
Производствен район: Уила, Колумбия
Производител: Erney Ordoñes – Farma Santa Elena Farm Los Caimos Farm
Категория: Специално
Вносител: Коконуко Колумбия ЕООД
Дистрибуция: ВиАле Италия ООД

Информация:
Кафето COLOMBIANA – Doña Sandra Selection е произведено в Уила, Колумбия чрез специална техника на аеробна ферментация. Това кафе осигурява перфектния баланс между киселинност и послевкус, идеален за изискано еспресо.

Характеристики:
Аромат: сладък, сушени плодове, шоколад, плодов, цветен.
Вкус: Млечен шоколад, масло, марципан, мед, ябълка, нектарина.
Тяло: Средно – Подобно на мед
Киселинност: средна – ябълка/лимон
Послевкус: Изчистен

SCA точки: 86,5

Опаковки:
250 гр. на зърна | 250 гр. мляно  | Цена 19 лв.
500 гр. на зърна | 500 гр. мляно | Цена 35 лв.
1 kг. на зърна | 1 kг.  мляно | Цена 65 лв.